06
02/16
Brussel schenkt RSC Anderlecht miljoenen, belastingvrij
Gepubliceerd door FAN- RJF, klik hier voor printbare versie
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) willen het nog te bouwen Eurostadion elk jaar 1,1 miljoen euro cadeau doen om de 'veiligheidskosten' te verlichten.

Daarop hoeft RSC Anderlecht, de club die het stadion gaat huren, geen belastingen te betalen. Dat blijkt uit een brief van Vervoort en Vanhengel aan Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS).Het Laatste Nieuwskon de brief inkijken.

De financiële hulp komt er volgens de gewestelijke politici omdat "de kosten de financiële draagkracht van de stad overschrijden". Anderlecht zegt dat de vraag niet van de club zelf komt en dat het om een volledig politiek initiatief gaat. Volgens Guy Vanhengel is er niets verkeerd met het aanbod.

De eis is gericht aan de stad Brussel, maar in feite zal vooral de gemeente Grimbergen verantwoordelijk zijn voor de invoering van eventuele taksen. "Wij zijn niet op de hoogte van de vraag van het gewest om geen taksen te heffen", zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V). "Bovendien is het nog lang niet zeker of Brussel ons zal moeten helpen met de veiligheid."

De UEFA waarschuwt dat België zeker dit jaar moet starten met de bouw van het Eurostadion, want anders komt ons land in conflict met de regels van de Europese voetbalbond.
 
http://www.demorgen.be/economie/brussel-schenkt-rsc-anderlecht-miljoenen-belastingvrij-b99d821a/