De fortuinjagers
Wil je meer weten klik onderstaande link
Wij eisen 25 miljard euro per jaar
We gaan op zoek naar 25 miljard euro!
Lancering actiepakket FAN en RJF
Europa – een droom of een spook?
Bekijk de filmpjes die werden gemaakt in samenwerking met ACV Gent-Eeklo, ABVV Oost-Vlaanderen, ACLVB Oost-Vlaanderen en het FAN.
08
12/10
Akkoord over aanpak fiscale fraude bereikt: voor FAN onvoldoende
Gepubliceerd door FAN- RJF
De Bijzondere Belastinginspectie, de procureurs-generaal en de politie hebben na maandenlange discussies een akkoord bereikt over de aanpak van kleine en grote belastingfraudes. Dat bevestigt Carl Devlies (CD&V), staatssecretaris voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding.
>lees meer
08
12/10
Boek van de maand, deel 2: CrisisMoordenBoek door Gilbert De Swert (uitgeverij EPO)
Gepubliceerd door FAN- RJF
CrisisMoordenboek biedt u korte en lange uittreksels uit het onderzoek naar de daaropvolgende financiële en economische crisis. Gilbert De Swert is een woordenaar. Met een strafblad. Hij werd al eerder veroordeeld wegens betrapt op 50 grijze leugens. Over vergrijzing en langer werken (2004). Is sinds 2006 op blije voeten. En is met dit woordenboek opnieuw een man van zijn moord.
We willen deze week de aandacht vestigen op het woord “Zattentaks”. >lees meer
08
12/10
Gelezen in Visie: Enkel gewone mensen betalen belastingen
Gepubliceerd door FAN- RJF
Belastingen moeten betaald worden. Belastingen zijn broodnodig. Belastingen zorgen ervoor dat de overheid inkomsten vergaard zodat ze onderwijs, openbaar vervoer en gezondheidszorg kan betalen. Maar belastingen moeten eerst en vooral rechtvaardig zijn en dat zijn ze momenteel niet.
>lees meer
08
12/10
De 27 keuren een richtlijn goed over de uitwisseling van fiscale informatie
Gepubliceerd door FAN- RJF
Er is nog geen sprake van een onbeperkte automatische uitwisseling van fiscale informatie.
De ministers van financiën van de Europese Unie, waaronder minister Reynders, hebben een richtlijn goedgekeurd over wederzijdse bijstand in de strijd tegen de fiscale fraude. De tekst voorziet dat de Staten niet langer kunnen weigeren informatie door te spelen over een vreemde belastingbetaler onder het voorwendsel van het bankgeheim.
>lees meer
07
12/10
Topmultinationals betalen bijna geen belastingen
Gepubliceerd door FAN- RJF
Te lezen in alle Belgische kranten: Hoewel de vennootschapsbelasting 33,99 procent bedraagt, betalen vijftig van de meest winstgevende vennoootschappen en multinationals gemiddeld amper 0,57 procent belasting. Die conclusie maakte Marco Van Hees van de studiedienst van de PVDA na doorlichting van de 500 grootste ondernemingen in België.
Over die top-500 schrijven dinsdag zowel de Gazet van Antwerpen als Le Soir. Het enorme verschil valt niet aan fraude toe te schrijven: de bedrijven maken gewoon gebruik van diverse wettelijke systemen om belastingen te ontduiken. >lees meer
07
12/10
Obama blijft de superrijken subsidiëren
Gepubliceerd door FAN- RJF
De Amerikaanse president Obama is gezwicht voor zijn Republikeinse tegenstrevers. Hij heeft de belastingkortingen van Bush met twee jaar verlengd. Dat meldden Amerikaanse media. >lees meer
02
12/10
Bono, ga naar huis. Je land heeft je nodig,
Gepubliceerd door FAN- RJF
U2 zanger en goede doelen boegbeeld Bono was de voorbije dagen prominent in het wereldnieuws aanwezig voor zijn inzet naar aanleiding van Wereld aids dag. En dat mag, want daar is niets mis mee. Integendeel. Maar misschien kan Bono nog iets anders doen deze dagen terwijl een groot deel van de Ierse bevolking lijdt onder het immorele graaigedrag van banken en vastgoedsector: zijn centen terug naar huis brengen en belastbaar maken in Ierland.
>lees meer
02
12/10
Boek van de maand: CrisisMoordenBoek door Gilbert De Swert (uitgeverij EPO)
Gepubliceerd door FAN- RJF
Als Stieg Larsson nog leefde, zou na Millennium zijn nieuwe trilogie ongetwijfeld Milliardium heten. Als Jef Geeraerts nog een thriller schrijft, zal hij zonder twijfel het geheime financiële netwerk willen blootleggen in De zaak Foertis. Als de VRT nog een succesvolle zondagavondserie laat maken, dan komt na Flikken zeker Geflikten.
Het begon dan ook allemaal als in een misdaadroman: de dader versnijdt en verscheurt alle belastend materiaal, verpakt het in vele pakjes en verstopt die op heel uiteenlopende plaatsen. De financiële sector heeft jarenlang hetzelfde gedaan met zijn kredieten en beleggingsfondsen. >lees meer
30
11/10
‘Rijke Amerikanen moeten meer belasting betalen’
Gepubliceerd door FAN- RJF
In een opmerkelijke brief aan president Obama vragen veertig van de rijkste Amerikanen om een ‘miljonairsbelasting'. ‘We voelen dat toch niet.'
>lees meer
27
11/10
PriceWaterhouseCoopers en de Wereldbank wijzen op mondiale verlaging van bedrijfsbelastingen.
Gepubliceerd door FAN- RJF
PriceWaterhouseCoopers, een wereldwijd belastingsadviesverstrekkend - en boekhoudingsbedrijf dat met de Wereldbank samenwerkt, heeft een nieuw rapport gepubliceerd dat er ondermeer de aandacht op vestigt dat de tarieven voor bedrijfsbelasting (vennootschapsbelastingen) sinds 2006 in meer dan 90 landen verminderd werden.
>lees meer
Archief