De fortuinjagers
Wil je meer weten klik onderstaande link
Wij eisen 25 miljard euro per jaar
We gaan op zoek naar 25 miljard euro!
Lancering actiepakket FAN en RJF
Europa – een droom of een spook?
Bekijk de filmpjes die werden gemaakt in samenwerking met ACV Gent-Eeklo, ABVV Oost-Vlaanderen, ACLVB Oost-Vlaanderen en het FAN.
06
02/16
BASF is België 200 miljoen euro verschuldigd
Gepubliceerd door FAN- RJF
BASF moet de Belgische overheid ruim 200 miljoen euro aan vrijgestelde belastingen alsnog betalen. Daarmee is de Duitse chemiereus het grootste slachtoffer van de beslissing van de Europese Commissie dat de Belgische belastingregeling voor overwinst onwettig is.
>lees meer
06
02/16
‘MEER EN MEER HASSELTSE CHIRURGEN ZULLEN IN KNOKKE GAAN RONDLOPEN’
Gepubliceerd door FAN- RJF
‘Fiscus mag geen Big Brother worden’
>lees meer
06
02/16
Google betaalt 170 miljoen achterstallige belasting in Groot-Brittannië
Gepubliceerd door FAN- RJF
Internetgigant Google heeft toegezegd 130 miljoen pond (ruim 170 miljoen euro) aan achterstallige belasting te betalen in Groot-Brittannië. Het besluit volgde volgens The Independent op een jarenlang onderzoek van de Britse fiscus naar belastingontduiking door multinationals en veranderingen in de Britse en internationale belastingregels.
>lees meer
06
02/16
Wat zijn ‘excess profit rulings’?
Gepubliceerd door FAN- RJF
Meer dan tien jaar lokten de Belgische overheden multinationals met het systeem van de ‘excess profit rulings’. Hoe werkt het fiscaal gunstregime?
>lees meer
06
02/16
Belastingvoordeel ‘excess profit rulings’ nog groter
Gepubliceerd door FAN- RJF
Begin januari werd bekend dat Europa eist dat België 700 miljoen euro terugvordert van 36 multinationals. De belastingafspraken daarover zouden een vorm van illegale staatssteun zijn. Nu deelt minister van Financiën Johan Van Overtveldt mee dat de 12 bedrijven die het systeem het meest gebruikten, in 2014 nog extra op 445 miljoen euro geen vennootschapsbelasting betaalden. Daarmee komt het belastingvoordeel nu al op ongeveer 850 miljoen euro.
>lees meer
06
02/16
België heeft gedroomde belastingwetten voor multinationals
Gepubliceerd door FAN- RJF
De Belgische belastingwetgeving is heel geschikt voor multinationals om aan agressieve belastingplanning te doen. In de Europese Unie vertoont alleen de Nederlandse wetgeving nog meer gaten. Zo blijkt uit een studie van de Europese Commissie.
>lees meer
06
02/16
DE BEDRIJVEN DIE EXCESS PROFIT RULING SLOTEN
Gepubliceerd door FAN- RJF
Twee miljard winst onbelast
Atlas Copco, BASF, Ontex, AB InBev, Kinepolis, Proximus, Omega Pharma: De Standaard kon de hand leggen op de lijst met 36 multinationals die het fiscale gunstregime gebruikten.
>lees meer
06
02/16
‘Voor ons is rechtszekerheid en fiscale stabiliteit belangrijk’
Gepubliceerd door FAN- RJF
De bedrijven die gebruikmaakten van de Belgische excess profit rulings reageren bijna unisono dat ze aan alle regels voldeden en door die deal extra hebben geïnvesteerd in België.
>lees meer
06
02/16
Europa pakt belastingontwijking strenger aan
Gepubliceerd door FAN- RJF
De Europese Commissie wil het voor multinationals moeilijker maken om belastingen te ontwijken. Een pakket maatregelen moet kunstmatig met winst te schuiven tussen verschillende landen aan banden leggen.
>lees meer
05
02/16
Meer een verborgen agenda dan fraudebestrijding (Guido Deckers, ACV)
Gepubliceerd door FAN- RJF
Op 3 december 2015 pakte Johan Van Overtveldt (N-VA) uit met zijn plan ter bestrijding van de fiscale fraude. Net als in zijn algemene beleidsnota over de werking van Financiën, kunnen Johan Van Overtveldt en zijn medewerkers hun neo-liberale gedachtengoed niet verstoppen. In het actieplan beweren ze vooral te focussen op de oorzaken, eerder dan op de symptomen. Zo zouden de complexiteit van de wetgeving, de hoge- en ongelijke belastingdruk de fraude gevoelig opdrijven. De oplossingen hiervoor maken onmiddellijk duidelijk dat de auteurs niet zozeer bekommerd zijn om deze oorzaken aan te pakken, maar wel om van deze oorzaken gebruik te maken om hun politieke doelstellingen te verwezenlijken. >lees meer
Archief